Nieuws mbt uw facturen – Apotheek Kouwenhoven – Leeuwarden

Apotheek Kouwenhoven

Als apotheek streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Zo hebben we een eigen bezorgservice voor mensen die slecht ter been zijn en een aparte spreekruimte voor persoonlijke gesprekken.

Op deze site vindt u meer informatie over onze apotheek. Met vragen kunt u ons altijd mailen. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen of langskomen. Wij zijn u graag van dienst.

Terug naar overzicht

Nieuws mbt uw facturen

U bent gewend van ons een maandrekening te ontvangen als u medicijnen geleverd krijgt waaraan kosten zijn verbonden. Op twee punten gaan wij onze werkwijze aanpassen.

  1. Geen roze briefje in de verpakking van medicatie die (gedeeltelijk) niet vergoed wordt.

Vóórdat wij voor de eerste keer tot aflevering overgaan van een geneesmiddel waaraan voor u zelf kosten verbonden zijn, overleggen wij eerst met u of u die kosten accepteert. We kunnen dan ook bespreken welke andere opties beschikbaar zijn (zonder extra kosten).

De afspraak die u met ons maakt, tekenen wij aan in uw dossier.

Tot nu toe sloten wij na de afspraak óók bij élke aflevering van zo’n middel een roze briefje bij met vermelding van extra kosten. Veel cliënten vinden dat overbodig of milieubelastend. En wij willen onnodig papiergebruik graag terugdringen en tijdrovende administratie beperken.

Daarom stoppen wij nu met die roze briefjes.

 

  1. Facturering op papier gaat stoppen.

 Het afgelopen jaar boden wij onze cliënten verzending van facturen via beveiligde mail aan. De meeste cliënten zijn inmiddels overgestapt. Het blijkt een prettige en zorgvuldige methode.

Wij gaan daar nu volledig toe over en daar zijn goede redenen voor. Apotheekfacturen vallen niet alleen onder de  privacywet, ze vallen onder ons medisch beroepsgeheim.

We hebben gemerkt dat papieren facturen door de Post met enige regelmaat op het verkeerde adres worden bezorgd. Als uw buurman zo’n factuur opent, dan is dat een privacy-inbreuk die u terecht als heel pijnlijk kunt ervaren. Wij moeten zo’n incident melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. En die verplicht ons passende maatregelen te nemen.

Daarom gaan wij stoppen met het leveren van papieren facturen.

Bent u nog niet overgestapt? Stuur dan de combinatie van uw 06-nummer en emailadres naar info@apotheekkouwenhoven.nl.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Publicatiedatum: 09-05-2023